Mi alapján választottam íróasztalt? 5 tipp

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy volt egy elképzelésem. Kicsit részletesebben: A múltbéli tapasztalataim, az irodám mérete és az irodám egyéb berendezési tárgyai és azok stílusa. De mi és hogyan befolyásolta a döntésemet?

És igaza van. Mert lehet erre azt mondani, hogy van némi helyzeti előnyöm úgy, hogy nap mint nap íróasztalok között dolgozom.

 

Az íróasztal mérete

Az első lépés, hogy mérjük le a helyet. Vagy ha nem a rendelkezésre álló hely a meghatározó, hanem elsősorban az a tevékenység, amit az íróasztalnál csinálunk akkor azt határozzuk meg, hogy mekkora munkafelületre van szükségük.

Ezt azért célszerű az első lépések között megtenni, mert a külföldről származó íróasztalok zöménél sajnos nincs lehetőségünk arra, hogy a katalógusméretektől eltérő méretben rendlejük meg. Úgy pedig, ha tudjuk a méretet, könnyebb nézelődni és válogatni.

Ha szerencsénk van, belefuthatunk olyan hazai gyártású íróasztalba, ami tetszik, és van lehetőségünk méretmódosításra is. (A Teirodád.hu webáruház íróasztalai között nekünk is vannak ilyen íróasztalaink)

 

Íróasztal választás

 

Az íróasztal forma

Sima egyenes formájú, L-alakú íróasztal, vagy valami funkcionális extrém formájú íróasztalt keres?

Az előző íróasztalom egy Grafik L-alakú sarok íróasztal volt. Nagyon szerettem, mert hatalmas asztalfelülete volt. Kényelmesen elfértem rajta a két monitorommal, az íróasztal lámpáimmal, a billentyűzetemmel és még a papírkupacoknak is maradt bőven hely.

A mérete és a formája kifejezetten előnyös volt addig, amíg egy sarokba volt beállítva. Néhány éve viszont, amikor nagyobb irodába költöztünk, már nem olyan volt az új iroda formája, hogy ugyanúgy sarokba tudjam állítani, hanem belelógott az irodám közepére, és így már túl nagy helyet foglalt el az irodából, amivel kicsit akadályozta a mozgást is. Így hát megérett a csere.

Az új íróasztalom esetében az egyenes forma volt a nyerő, és amit még fontosnak tartottam, hogy ne laplábas legyen, hanem – ahogy a fenti képen is látható – fémlábas kivitel mellett tettem le a voksomat, mert ez sokkal szellősebb, így nem olyan zsúfolt, robosztus hatása. Teljesen egyszerű forma, bár van, aki erre vonatkozóan a nem tetszését fejezte ki.

Mindegyik kialakításnak megvan az előnye és hátránya is. Milyen a formája az irodájának? Milyen munkát végez az iróasztalánál? Mekkora asztalfelületre van szüksége? Gondolja végig, hogy milyen íróasztal forma támogatná legjobban a munkájában.

 

Fa, fém, fenyő, vagy bútorlapos íróasztal?

A tömör fa íróasztal nagyon exkluzív és elegáns megoldásokkal kecsegtet. A fenyő íróasztalok kellemes meleg hangulatot sugároznak, viszont kicsit sérülékenyek és éppen ezért munkahelyi irodába nem ajánlott.

A legelterjedtebbek a bútorlapból, pontosabban laminált faforgácslapból gyártott íróasztalok. Ennek az anyagnak a népszerűsége a sokrétű felhasználhatóságban, az olcsó árban és a strapabíroságában rejlik. Kellően ellenálló a külső fizikai behatásokkal szemben, és persze tartós és időtálló.

 

Fiókos íróasztal vagy fiókos konténer 

Vagyis milyen legyen az íróasztalunk kialakítása? Legyen benne fiók, vagy praktikusabb megoldás számunkra egy különálló fiókos konténer. Legyen benne polc, vagy az asztallap alatt csak az asztal lába legyen, hogy kellően nagy hely maradjon a mi lábunknak, vagy a számítógépünknek.

 

Íróasztal, vagy inkább számítógépasztal

A különbséget szintén a kialakításban találhatjuk, úgy mint: kihúzható billentyűzettartó, monitortartó, számítógéptartó polc, vagy például egy nyomtatótartó polc.

Ha számítógépen dolgozunk, az természetesen nem azt jelenti, hogy mindenképpen olyan irodai asztalt kell választanunk, ami az előbb említett részeket tartalmazza, mert van, akinek ezek útban vannak. Számomra például kifejezetten zavaró a billentyűzettartó, egy nyomtatótartó polc meg tökéletesen felesleges lenne.

Körvonalazódik már Ön előtt, vagy esetleg megvan már a konkrét elképzelése, hogy milyen íróasztalt szeretne?

Ide kattintva nézze meg Ön is a webáruházunkban található több mint 165 féle irodai asztalt.


Irodabútor AKCIÓ

 

Cimkék: íróasztal, laptopasztal, irodai asztal,


Kapcsolódó cikkek

15+1 kérdés forgószék ajánlatkéréshez

15+1 kérdés forgószék ajánlatkéréshez

Abban szeretnék Önnek segíteni, hogy ha forgószékre szeretne ajánlatot kérni, milyen kérdésekre érdemes választ adnia ahhoz, hogy az elvárásainak leginkább megfelelő ajánlatot kapja.
Kényelem munka közben - nyitható lábtartós TV-fotelek

Kényelem munka közben - nyitható lábtartós TV-fotelek

Hogyan válasszunk TV-fotelt? Legyen a cél akár egy TV-fotel, relax fotel, vagy olvasó fotel kiválasztása, vannak bizonyos szempontok, amiket hasznos figyelembe venni, ha biztosak akarunk lenni abban, hogy jól döntünk.
Íróasztal a mindennapok munkáihoz - Raklap íróasztal

Íróasztal a mindennapok munkáihoz - Raklap íróasztal

Mára egyre trendibbek a raklapból készült bútorok, így az asztalok is. Ha szeretnénk egy kicsit különcködni, persze jó értelemben, tökéletes társunk lehet egy természetes hatást keltő raklap íróasztal.
Az iroda stílusosan megoldva! - Bahama irodabútor

Az iroda stílusosan megoldva! - Bahama irodabútor

A Bahama irodabútor család elemei nem hivalkodóak, nem túlzottan karakteresek, miközben modernek, és letisztult stílust tükröznek. Kevés olyan egyedi elrendezésű vagy karakteres stílussal rendelkező iroda van, ahol ne találnák meg kiválóan a helyüket.
Hatékony munka, jó közérzet - Format irodabútor

Hatékony munka, jó közérzet - Format irodabútor

A Format irodabútor összes eleménél megfigyelhető az egyszerűségre és a korszerűségre való törekvés, a letisztult megjelenés, világosszürke, vagy fehér színeivel pedig jól illeszkedik szinte minden környezetbe.

 


 

Üdvözlöm, Páhi László vagyok, és azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy Ügyfeleink a termékeken túl belelássanak kicsit a cégünk mindennapi életébe is.

 

 

 

Gerincbarát iroda - Teirodád.hu

Napi 8-10 órát ül Ön is az íróasztala mellett? Hátfájós, nyakfájós, vagy gerincproblémával küzd? Kérdezze most Ön is szakértőnket, aki szívesen válaszol Önnek, hogy egészségesebbé tudja tenni az irodai ülőmunkát!

GERINCBARÁT IRODA »

 

 

Irodabútor és forgószék

Ha irodabútorra és forgószékre van szüksége

Nagy választék, Kedvező árak és

Országos szállítás