PáhiLászló.hu

- Íróasztalok és irodaszékek irodába, otthonra, home officeba -

Címlap Cikkek Tovább a webáruházba ❯ Kapcsolat

Mi alapján választottam íróasztalt? 5 tipp

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy volt egy elképzelésem. Kicsit részletesebben: A múltbéli tapasztalataim, az irodám mérete és az irodám egyéb berendezési tárgyai és azok stílusa. De mi és hogyan befolyásolta a döntésemet?

És igaza van. Mert lehet erre azt mondani, hogy van némi helyzeti előnyöm úgy, hogy nap mint nap íróasztalok között dolgozom.

 

Az íróasztal mérete

Az első lépés, hogy mérjük le a helyet. Vagy ha nem a rendelkezésre álló hely a meghatározó, hanem elsősorban az a tevékenység, amit az íróasztalnál csinálunk akkor azt határozzuk meg, hogy mekkora munkafelületre van szükségük.

Ezt azért célszerű az első lépések között megtenni, mert a külföldről származó íróasztalok zöménél sajnos nincs lehetőségünk arra, hogy a katalógusméretektől eltérő méretben rendlejük meg. Úgy pedig, ha tudjuk a méretet, könnyebb nézelődni és válogatni.

Ha szerencsénk van, belefuthatunk olyan hazai gyártású íróasztalba, ami tetszik, és van lehetőségünk méretmódosításra is. (A Teirodád.hu webáruház íróasztalai között nekünk is vannak ilyen íróasztalaink)

 

Íróasztal választás

 

Az íróasztal forma

Sima egyenes formájú, L-alakú íróasztal, vagy valami funkcionális extrém formájú íróasztalt keres?

Az előző íróasztalom egy Grafik L-alakú sarok íróasztal volt. Nagyon szerettem, mert hatalmas asztalfelülete volt. Kényelmesen elfértem rajta a két monitorommal, az íróasztal lámpáimmal, a billentyűzetemmel és még a papírkupacoknak is maradt bőven hely.

A mérete és a formája kifejezetten előnyös volt addig, amíg egy sarokba volt beállítva. Néhány éve viszont, amikor nagyobb irodába költöztünk, már nem olyan volt az új iroda formája, hogy ugyanúgy sarokba tudjam állítani, hanem belelógott az irodám közepére, és így már túl nagy helyet foglalt el az irodából, amivel kicsit akadályozta a mozgást is. Így hát megérett a csere.

Az új íróasztalom esetében az egyenes forma volt a nyerő, és amit még fontosnak tartottam, hogy ne laplábas legyen, hanem – ahogy a fenti képen is látható – fémlábas kivitel mellett tettem le a voksomat, mert ez sokkal szellősebb, így nem olyan zsúfolt, robosztus hatása. Teljesen egyszerű forma, bár van, aki erre vonatkozóan a nem tetszését fejezte ki.

Mindegyik kialakításnak megvan az előnye és hátránya is. Milyen a formája az irodájának? Milyen munkát végez az íróasztalánál? Mekkora asztalfelületre van szüksége? Gondolja végig, hogy milyen íróasztal forma támogatná legjobban a munkájában.

 

Fa, fém, fenyő, vagy bútorlapos íróasztal?

A tömör fa íróasztal nagyon exkluzív és elegáns megoldásokkal kecsegtet. A fenyő íróasztalok kellemes meleg hangulatot sugároznak, viszont kicsit sérülékenyek és éppen ezért munkahelyi irodába nem ajánlott.

A legelterjedtebbek a bútorlapból, pontosabban laminált faforgácslapból gyártott íróasztalok. Ennek az anyagnak a népszerűsége a sokrétű felhasználhatóságban, az olcsó árban és a strapabíróságában rejlik. Kellően ellenálló a külső fizikai behatásokkal szemben, és persze tartós és időtálló.

 

Fiókos íróasztal vagy fiókos konténer 

Vagyis milyen legyen az íróasztalunk kialakítása? Legyen benne fiók, vagy praktikusabb megoldás számunkra egy különálló fiókos konténer. Legyen benne polc, vagy az asztallap alatt csak az asztal lába legyen, hogy kellően nagy hely maradjon a mi lábunknak, vagy a számítógépünknek.

 

Íróasztal, vagy inkább számítógépasztal

A különbséget szintén a kialakításban találhatjuk, úgy mint: kihúzható billentyűzettartó, monitortartó, számítógéptartó polc, vagy például egy nyomtatótartó polc.

Ha számítógépen dolgozunk, az természetesen nem azt jelenti, hogy mindenképpen olyan irodai asztalt kell választanunk, ami az előbb említett részeket tartalmazza, mert van, akinek ezek útban vannak. Számomra például kifejezetten zavaró a billentyűzettartó, egy nyomtatótartó polc meg tökéletesen felesleges lenne.

Körvonalazódik már Ön előtt, vagy esetleg megvan már a konkrét elképzelése, hogy milyen íróasztalt szeretne?

Ide kattintva nézze meg Ön is a webáruházunkban található több mint 419 féle irodai asztalt.

 

 


irodabútorok, íróasztalok és forgószékek készletről

íróasztalok otthonra, home office

 

íróasztal laptopasztal irodai asztal


Kapcsolódó cikkek

Egy jó cselekedet mára is: Vackoló állatvédő egyesület

Egy jó cselekedet mára is: Vackoló állatvédő egyesület

Bevételünk egy részét jótékony célra fordítjuk minden hónapban. Amikor ezt elhatároztuk, igyekeztünk egy olyan szervezetet, alapítványt választani, akik nincsenek a reflektorfényben, akiknél jó helye van a támogatásnak és tudjuk, hogy annak ...
Masszív felépítés, modern köntösben - CHA-750 modern magas háttámlás forgószék

Masszív felépítés, modern köntösben - CHA-750 modern magas háttámlás forgószék

CHA-750 modern magas háttámlás forgószék, ami az impozáns megjelenésének köszönhetően inkább párosul egy vezetői pozícióhoz, főnöki titulushoz, mintsem hogy hagyományos operatív irodák forgószéke legyen.
A modern vezetői iroda fontos eleme - CHA-700 ECO magas háttámlás vezetői forgószék

A modern vezetői iroda fontos eleme - CHA-700 ECO magas háttámlás vezetői forgószék

A modern vezetői iroda fontos és egyben központi eleme, bútordarabja a hasonló stílusban megválasztott vezetői forgószék, amire egy jó megoldás a CHA-700 ECO magas háttámlás vezetői forgószék is.
Exkluzív megjelenés, masszív felépítés - CHA-420WD bőr vezetői forgószék

Exkluzív megjelenés, masszív felépítés - CHA-420WD bőr vezetői forgószék

A bőrrel bevont ülőfelületnek, és a fabetétes karfáinak valamint szintén fabetétes csillaglábának köszönhetően a CHA-420WD bőr vezetői forgószék egy igazán exkluzív megjelenésű irodaszék vezetői irodákba.
Klasszikusan elegáns - CHA-653 magastámlás főnöki bőrfotel

Klasszikusan elegáns - CHA-653 magastámlás főnöki bőrfotel

Elegáns bőr kárpitozás mutatós bevarrásokkal és díszgombokkal, pácolt fa karfa és vele összhangban hasonlóan a csillagláb, ahogy a CHA-653 magastámlás főnöki bőrfotel esetében

 

Dallas irodabútor

 

Termékajánló

Hamilton forgószék

HAL-Hamilton főnöki forgószék, textilbőr
 

ALB-Bahama BHK3 gurulós 3-fiókos konténer

ALB-Bahama BHK3 gurulós 3-fiókos konténer

 

GRO-TeamPlus Black karfás vezetői forgószék magas háttámlával

GRO-TeamPlus Black kvezetői forgószék

 

Vire modern karfás irodai forgószék

HAL-Vire modern karfás irodai forgószék
 

HAL-Relax2 karfás főnöki forgószék

HAL-Relax2 karfás főnöki forgószék
ALB-Bahama BHAL170/130 sarok íróasztal (jobbos)

ALB-Bahama BHAL170/130 sarok íróasztal
 

WauBL modern, szövetborítású vezetői forgószék

UNI-WauBL modern, szövetborítású vezetői forgószék
 

GRO-Nexus magastámlás főnöki bőrfotel

GRO-Nexus magastámlás főnöki bőrfotel
 

 

Irodabútor webáruház

Irodabútor, íróasztal, forgószék vásárlás?
Hívja Ön is ügyfélszolgálatunkat

06 70 436 5818

reggel 8:00-tól 16:30 óráig
vagy írjon e-mailt!